Top 5 beste noise cancelling koptelefoon
Koptelefoons
Lisa
Koptelefoons
02/14/2024
11 min
0

De top 5 beste noise cancelling koptelefoon

02/14/2024
11 min
0

Even lekker genieten in de stilte terwijl je omgeving druk is? Dan is een noise cancelling koptelefoon echt iets voor jou! Het elimineert je omgevingsgeluiden en geeft je de rust die je nodig hebt. Zo kan jij je concentreren op je studio, werk of simpelweg de muziek. In deze blog zijn we op zoek gegaan naar de beste noise cancelling koptelefoon. We hebben een top 5 opgesteld aan de hand van kenmerken, voordelen en nadelen. Daarnaast geven we je alle informatie die je nodig hebt over noise cancelling koptelefoons. Laten we er snel induiken!

Noise cancelling koptelefoon test

De top 5 bestaat uit hoogwaardige koptelefoons van populaire merken. We hebben ze uitgekozen om hun populariteit, laaiende reviews en vele voordelen. Heb je geen tijd om deze hele blog door te lezen? No worries! Hieronder hebben we de top 5 alvast voor je opgesomd.

  1. Sony WH-1000XM5
  2. Bose 700
  3. Bose QuietComfort 45
  4. JBL LIVE 660NC
  5. Rolfstone Focus Pro

Top 5 beste noise cancelling koptelefoon

1. Sony WH 1000XM5

De Sony WH-1000XM5 is een draadloze koptelefoon met noise cancelling. Dit model vertegenwoordigd Sony's innovatie in de audio-wereld. De WH-1000XM5 biedt een combinatie van stijl, comfort en prestaties. Hij maakt gebruik van moderne noise cancelling technologie. Deze technologie is state-of-the-art en maakt gebruik van een nieuw algoritme. Daarnaast heeft het dubbele ruissensor-technologie. Hiermee elimineert dit model vrijwel alle achtergrondgeluiden. Dit maakt hem ideaal voor omgevingen zoals het openbaar vervoer en drukke kantoren.

De geluidskwaliteit wordt verbeterd met Sony's HS Noise Cancelling Processor QN1. Daarnaast heeft het technologieën zoals DSEE Extreme en LDAC. Deze werken samen om muziek een helder en gedetailleerd geluid te geven. Ook ondersteunt de WH-10000XM5 Hi-Res Audio. Hierdoor kan je als gebruiker genieten van studiokwaliteit geluid. 

Het ontwerp van deze koptelefoon is elegant en functioneel. Het heeft een lichtgewicht constructie en zachte, drukverminderende oorkussens. Deze zorgen voor comfort tijdens lange luistersessies. De batterijduur is maximaal 30 uur met actieve noise cancelling ingeschakeld. Dit is erg lang voor een koptelefoon. Ook heeft hij een snellaadfunctie die na 10 minuten opladen weer 5 uur afspeeltijd biedt.

Voordelen

✔ Hoogwaardige audio-technologieën
✔ Ondersteunt Hi-Res Audio
✔ Ergonomisch ontwerp voor comfort
✔ Lange batterijduur en snellaadfunctie

Nadeel

✖ Duurste model uit dit lijstje

Sony WH 1000XM5

2. Bose 700

De Bose 700 koptelefoon is een over ear koptelefoon met noise cancelling. Het is een voorbeeld in de wereld van hoogwaardige koptelefoons met zijn innovatieve technologieën. Dit model zet een nieuwe standaard met zijn active noise cancelling-technologie. De Bose koptelefoon stelt gebruikers in staat om de intensiteit van de ruisonderdrukking zelf te bepalen. Zo kan je zelf bepalen hoeveel omgevingsgeluid je wilt horen. Hierdoor kan je je volledig afzonderen van de buitenwereld of juist meer horen.

De geluidskwaliteit van de Bose 700 is erg goed. Het biedt diepe bassen, heldere middentonen en kristalheldere hoge tonen. Hierdoor kan je elk detail van de muziek horen. Ook biedt de Bose koptelefoon helderheid bij telefoongesprekken. Dit komt door hun hoogwaardige microfoons. Deze isoleert stemmen en onderdrukt ruis.

Deze koptelefoon heeft een touch-interface op de oorschelpen. Hierdoor kan je als gebruiker makkelijk wisselen tussen liedjes, het volume aanpassen en oproepen beantwoorden. De Bose 700 biedt 20 uur onafgebroken luisterplezier. Dit maakt hem ideaal voor lange reizen of werkdagen. Kortom, een topklasse noise cancelling koptelefoon!

Voordelen

✔ Aanpasbare ruisonderdrukking
✔ Comfortabel ontwerp

Bose 700

3. Bose QuietComfort 45

De Bose QuietComfort 45 (GC45) is een draadloze koptelefoon. Hij is verpakt in een design die elegantie en comfort uitstraalt. De koptelefoon is het resultaat van innovatie en perfectionering voor Bose. Het is een merk dat synoniem staat voor uitstekende geluidskwaliteit. De QC45 staat bekend om zijn indrukwekkende ruisonderdrukking. De koptelefoon heeft te luistermodi, Quiet en Aware. Met Quiet kan je al je omgevingsgeluid uitschakelen. Met Aware ben je juist bewust van je omgeving. Zo kan je zelf bepalen hoe bewust je wilt zijn van je omgeving.

De geluidskwaliteit van de QC45 is ook goed. Het geeft een evenwichtige weergave over het hele frequentiespectrum. Dit zorgt voor een rijke en heldere luisterervaring. Of je nu luistert naar popmuziek, klassieke muziekstukken, podcasts of films. De koptelefoon kan ook gebruikt worden voor telefoongesprekken. Dankzij zijn geavanceerde microfoonsysteem pakt hij zelfs in luide omgevingen je stem op.

Ook het comfort van de Bose QC45 is fijn. De koptelefoon heeft zachte oordkussens en een lichtgewicht hoofdband. Dit zorgt voor urenlange luistersessies zonder ongemak. De batterijduur is 24 uur zodat je bijna nooit zonder muziek zit. En mocht dit toch een keer gebeuren, dan laadt de snellaadfunctie hem in een mum van tijd weer op!

Voordelen

✔ 2 luistermodi: Quiet en Aware
✔ Goed comfort
✔ Lange batterijduur

Bose QuietComfort 45

4. JBL LIVE 660NC

De JBL LIVE 660NC is een draadloze over ear koptelefoon ontworpen om een hoogwaardige luisterkwaliteit te bieden. Deze koptelefoon maakt deel uit van JBL's LIVE-serie. Deze reeks combineert functies met het indrukwekkende geluid waar JBL om bekend staat. De 40 mm drivers zorgen voor een rijke, krachtige bas en heldere hoge tonen. Hierdoor wordt elke noot met precisie weergegeven. Of je nu luistert naar je favoriete muziek of een film kijkt.

De Adaptive Noise Cancelling technologie is een van de opvallende kenmerken van deze koptelefoon. Als gebruiker kan je storend omgevingsgeluid elimineren en je concentreren op wat je moet doen. Of je nu in een drukke trein zit of overspoelt wordt door stemmen op kantoor. Voor de momenten dat je wel bewust wilt zijn van je omgeving, biedt de Ambient Aware-functie de perfecte oplossing. Het laat belangrijke geluiden uit je omgeving door. Zo kan je altijd veilig op pad met deze op.

De JBL LIVE 660NC blinkt ook uit in gebruiksgemak en comfort. Hij heeft een zachte hoofdband en oorkussens. Hierdoor kan je hem uren dragen zonder oncomfortabel te zijn. Met actieve noise cancelling uitgeschakeld kan je met deze koptelefoon 50 uur door. Met de snellaadfunctie kan je binnen 10 minuten weer uren luisteren.

Voordelen

✔ 2 luistermodi
✔ Lange batterijduur
✔ Comfortabel
✔ Kan gebruikt worden met stemassistenten
✔ Budgetvriendelijk

JBL LIVE 660NC

5. Rolfstone Focus Pro

De Rolfstone Focus Pro is een koptelefoon met active noise cancelling. Deze koptelefoon is van een Nederlands merk die eigenlijk nog maar net begonnen is met het verkopen van deze koptelefoons. Toevallig heb ik deze koptelefoon zelf en ben ik er erg tevreden over. Daarom verdient hij natuurlijk een plekje in deze lijst!

De Rolfstone Focus Pro heeft een indrukwekkende batterijduur van 70 uur met active noise cancelling aan. Als je deze functie uit hebt staan, kan hij zelfs 100 uur mee. Dat betekent dat je dagenlang kan genieten van je favoriete muziek zonder hem op te moeten laden. Met deze functie zet deze draadloze koptelefoon een nieuwe standaard voor duurzaamheid en gebruiksgemak. Deze indrukwekkend lange batterijduur is te danken aan de efficiënte energiebeheertechnologie. Ook is er een snellaadfunctie waarmee je met 10 minuten opladen weer 2 uur vooruit kan.

De Rolfstone Focus Pro is ontworpen met oog voor detail en comfort. Hij is uitgerust met een metalen hoofdband. Deze zorgt voor een robuuste bouwkwaliteit en duurzaamheid. De zachte oorkussens en het lichte gewicht zorgen voor het comfort. De koptelefoon biedt een helder geluid met focus op heldere hoge tonen. Dit komt door zijn krachtige 40 mm NdFeb drivers. 

De actieve ruisonderdrukking van de Focus Pro is erg effectief in het filteren van ongewenst geluid. Hierdoor kan je je volledig concentreren op de audio. Met de Ambient mode kan je belangrijke geluiden wel horen. Met de touch & swipe bediening op de oordoppen kan je makkelijk het volume aanpassen, nummers skippen of oproepen beantwoorden.

Voordelen

✔ 2 luistermodi
✔ Lange batterijduur
✔ Comfortabel
✔ Budgetvriendelijk

Rolfstone Focus Pro

Waarom een noise cancelling koptelefoon?

Een noise cancelling koptelefoon is tegenwoordig bijna onmisbaar in het dagelijkse, lawaaierige leven. Mensen houden ervan om zichzelf wat meer af te sluiten om zich goed te kunnen concentreren op zichzelf. Sommigen doen dit voor werk of hun studie. Anderen willen zich gewoon kunnen concentreren op de afgespeelde audio.

Of je nu in het drukke openbare vervoer zit of je probeert te concentreren in een bruisend centrum. Een noise cancelling koptelefoon geeft je de mogelijkheid om omgevingsgeluiden weg te filteren. Dit bevordert niet alleen de productiviteit en focus. Het helpt bij het verminderen van stress. Ook maakt deze technologie het mogelijk om op een zachter geluid naar muziek te luisteren. Dit verkleint het risico op gehoorschade.

Kortom, een noise cancelling koptelefoon is een slimme investering voor iedereen die zich wel eens wilt afzonderen.

Witte Beats koptelefoon op hoofd van man

Wat is de beste noise cancelling koptelefoon?

Een goede noise cancelling koptelefoon heeft een aantal eigenschappen. Deze belangrijke eigenschappen gaan we onder deze alinea verder toe lichten.

Goede ruisonderdrukking

Een goede noise cancelling koptelefoon moet een goede ruisonderdrukkingstechnologie hebben. Denk bijvoorbeeld aan Active Noise Cancelling (ANC). Deze filtert omgevingsgeluiden effectief weg. Deze ruisonderdrukking zorgt voor een ongestoorde luisterervaring. Zelfs in de meest luide omgevingen. De beste modellen bieden verschillende niveau's van noise cancelling. Zo kan je zelf beslissen hoe bewust je bent van je omgeving.

Krachtig geluid

Naast het blokkeren van ongewenste geluiden, moet een goede noise cancelling koptelefoon ook een goede geluidskwaliteit bieden. High-definition drivers, een brede frequentierespons en diepe bassen zijn belangrijk voor een meeslepende ervaring. Of het nu gaat om muziek, films of games.

Comfort en pasvorm

Voor langdurig gebruik is een comfortabele koptelefoon belangrijk. Dit betekent zachte, ademde oorkussens, een verstelbare hoofdband en een lichtgewicht ontwerp. Een goede koptelefoon moet urenlang comfortabel blijven.

Batterijduur en oplaadmogelijkheden

Een lange batterijduur is een must voor elke noise cancelling koptelefoon. Idealiter moeten ze 20 tot 30 uur meegaan. Sommige modellen gaan echter nog veel langer mee. Ook snellaadfuncties zijn belangrijk. Op deze manier kan je hem snel weer op doen na een korte oplaadbeurt.

Extra functies

Moderne noise cancelling koptelefoons hebben vaak meerdere functies. Denk bijvoorbeeld aan touch controls, ingebouwde microfoons en sommige zelfs een bijbehorende app. En als draadloze koptelefoon moeten ze natuurlijk Bluetooth hebben voor de draadloze verbinding.

Koptelefoon tussen notitieboekjes en laptop

Beste budget noise cancelling koptelefoon

Als je een wat lager budget hebt voor noise cancelling koptelefoons, is het belangrijk om een goed balans te vinden tussen prijs en kwaliteit.

Als eerste moet je letten op de effectiviteit van noise cancelling. Is de koptelefoon bijvoorbeeld uitgerust met actieve noise cancelling of passieve noise cancelling (dit verschil leggen we later uit)? Zelfs binnen een lager prijssegment zijn er modellen die het omgevingsgeluid goed dempen.

De geluidskwaliteit mag ook niet over het hoofd worden gezien. Koptelefoons moeten diepe, lage bassen en heldere, hoge tonen bieden. Zelfs als ze niet van een premium merk zijn, zou je niet in moeten leveren op de kwaliteit van het geluid.

Ook comfort is een belangrijke factor. Denk aan zachter oorkussens en een comfortabele hoofdband. Zo kan je de koptelefoon urenlang ophebben zonder ergens last van te krijgen. Sommige koptelefoons in een lager segment hebben on ear oorkussens. Het is fijn om deze van te voren eerst even te testen. Zo weet je zeker dat ook die varianten comfortabel zitten.

Als laatste belangrijke punt is de batterijduur. Kies voor een model die een redelijke afspeeltijd biedt op 1 enkele lading. Een snellaadfunctie is een pluspunt, maar niet cruciaal voor de prijs kwaliteitverhouding.

Extra functies zoals een ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken kan bijdragen aan de ervaring. Echter zijn deze functies, zoals al benoemd, extra. Je hebt ze niet nodig om de koptelefoon te laten werken. Wees hier bij een krap budget dus ook niet te streng op. 

Koptelefoon op piano

De beste koptelefoon met noise cancelling om te studeren

Voor het studeren is een noise cancelling koptelefoon met effectieve ruisonderdrukking essentieel. Zo kan je je volledig concentreren zonder afgeleid te worden. Hij moet comfortabel genoeg zijn voor lange studeersessies. Denk hierbij aan zachte oorkussens en een verstelbare hoofdband. Ook is een lange batterijduur belangrijk. Zo kom je niet zonder muziek of noise cancelling te zitten midden in een studeersessie. Een goede geluidskwaliteit is belangrijk voor het luisteren naar lezingen of muziek. Idealiter is de koptelefoon lichtgewicht en draadloos. Zo heb je de maximale bewegingsvrijheid. Handige functies zoals een ingebouwde microfoons zijn ideaal voor online lessen of videobelgesprekken.

Noise cancelling headphones zonder muziek

Sommige mensen kunnen zich juist niet goed concentreren met muziek op. Echter hebben ze wel graag een noise cancelling ervaring. Het is dan ook mogelijk om noise cancelling koptelefoons te gebruiken zonder muziek op te zitten. De omgevingsgeluiden worden alsnog gefilterd waardoor je in stilte kan werken. Het gebruik van een noise cancelling koptelefoon zonder muziek kan ook rust bieden.

Vrouw genietend van noise cancelling koptelefoon

Wat is het verschil tussen passieve noise cancelling en actieve noise cancelling?

We hebben het in deze blog nu vooral gehad over actieve noise cancelling. Echter gebruiken sommige koptelefoons ook passieve noise cancelling. Het verschil tussen actieve en passieve noise cancelling ligt in de manier waarop ze omgevingsgeluiden dempen.

Passieve noise cancelling vertrouwt op het fysiek ontwerp van de koptelefoon. Denk hierbij aan de dikte en het materiaal van de oorkussens. Deze methode is effectief tegen hoge frequenties, maar minder tegen lage frequenties.

Actieve noise cancelling gebruikt geavanceerde technologie om omgevingsgeluid te neutraliseren. Het werkt door ingebouwde microfoons die externe geluiden opvangen. Hierna produceert de koptelefoon automatisch een tegengeluid die binnenkomende geluiden annuleren. Dit maakt active noise cancelling erg effectief tegen alle geluidsfrequenties.

Vrouw met koptelefoon op straat

Beste noise cancelling koptelefoons op een rijtje gezet

In deze blog hebben we 5 verschillende noise cancelling koptelefoons bekeken. We hebben gezien wat hun kwaliteiten en voordelen zijn. Hieruit hebben we een top 5 opgesteld. Heb je geen tijd om deze top 5 opnieuw te bekijken door terug te scrollen? Klik dan hieronder gelijk door naar de webshops! Zo kan je gelijk jouw perfecte koptelefoon shoppen.

  1. Sony WH-1000XM5
  2. Bose 700
  3. Bose QuietComfort 45
  4. JBL LIVE 660NC
  5. Rolfstone Focus Pro

We hebben je ook informatie gegeven over wat noise cancelling nou eigenlijk voor je doet. We zijn erachter gekomen dat het perfect is voor mensen die even willen ontsnappen uit drukke omgevingen. Ook zijn we langs de belangrijkste eigenschappen van een goede noise cancelling koptelefoon gegaan. Noise cancelling is er daarnaast in 2 verschillende soorten: passieve en actieve noise cancelling. De verschillen tussen deze 2 soorten hebben we voor je op een rijtje gezet.

Met al deze informatie hopen we dat je een goede keuze kan maken tijdens het kopen van jouw noise cancelling koptelefoon. Succes!

Top 5 beste noise cancelling koptelefoon

Bronnen

Misschien vind je dit ook interessant!

Reacties
Categorieën